Img 6388

Wat verwachten onze klanten van prefab beton?

Wij werken in opdracht van projectontwikkelaars, architecten, studiebureaus, ruwbouwaannemers en algemene bouwbedrijven. Zowel kleine als grote aannemers uit heel België zijn welkom.

Met Concreate richten we ons op creatief en technisch onderbouwd maatwerk, wat onze opdrachtgevers een maximale vrijheid geeft op vlak van vormgeving en maatvoering. Prefab elementen in sier- en zichtbeton combineren een hoge kwaliteitsgarantie met een vlotte plaatsing op de werf.

Dankzij onze verschillende afwerkingsmogelijkheden (glad, gezandstraald, gezuurd,…) is elke uitstraling mogelijk. Wij leveren vanuit onze werkplaatsen in het Kempense Balen just-in-time prefab betonelementen in heel België.

Jong, maar uiterst ervaren betonbedrijf

Concreate werd midden 2021 opgericht door Tom Fransen en Gert Ver Donck. Beide partners vergaarden de afgelopen jaren tonnen ervaring in zowel de algemene bouwsector als de specifieke wereld van prefab beton.

Tom Fransen is de oprichter van en drijvende kracht achter de multidisciplinaire bouwgroep Fransen in Oud-Turnhout. Deze bedrijvengroep telt uiteenlopende bouwgerelateerde ondernemingen die elk in een specifieke sector actief zijn, zoals Fransen Bouwonderneming, Fransen Vastgoed, FST Funderingstechnieken, Ottaer Funderingstechniek, CS Raamconstructies en Pro Interieur.

Voor de opstart van Concreate ging hij in zee met Gert Ver Donck als partner. Gert neemt binnen Concreate de dagelijkse leiding op zich. Hij vergaarde de afgelopen 15 jaar heel wat expertise in de wereld van prefab beton.

Zo bouwde hij als verantwoordelijke binnen grote bouwbedrijven de afdeling prefab beton uit, waardoor hij de vereiste technische kennis combineert met een correct zicht op de specifieke klantenwensen.

Vanuit deze algemene kennis van de bouwwereld en de expertise in prefab beton speelt Concreate gericht in op de hoge verwachtingen van algemene bouwbedrijven op vlak van prefab beton.

Volledige focus op prefab beton

Concreate focust zich volledig op maatwerk voor prefab betonelementen. Deze bewuste keuze leidt allereerst tot gerichte investeringen in de technische uitrusting van onze werkplaatsen.

Daarnaast streven we naar een diepgaande specialisatie van onze medewerkers, zowel op vlak van de eigen in-house studiedienst als onze collega’s in de werkplaatsen.

Op korte tijd stelden wij een uiterst ervaren en gedreven team samen van een twintigtal bekisters, voorbereiders, afwerkers en rolbrugbestuurders. Onze eigen studiedienst vertaalt de architecturale ontwerpen naar technische uitvoeringsplannen, inclusief wapeningsvoorstellen.

Deze focus leidt eveneens tot een maximale flexibiliteit van onze bedrijfsorganisatie. Hierdoor kunnen we uiterst flexibel omspringen met de timing waarbinnen we de prefab betonelementen just-in-time afleveren op de werf.

Dit alles gaat samen met een open en proactieve communicatie met onze opdrachtgevers. Met deze aanpak streven we naar een maximale klantentevredenheid. Lees hier meer over onze aanpak van uw project voor prefab beton.